Με τον Νικόλα Τσαφταρίδη στο Athens School

Ο σπουδαίος δάσκαλος Νικόλας Τσαφταρίδης,  επισκέφτηκε στις 24 του Γενάρη το Athens School στο μάθημα της οργανοποιίας και κατάφερε να δώσει για πάνω από τρεις ώρες μια ιδιαίτερη δημιουργική ζωντάνια στην εκπαιδευτική μας κοινότητα.

 Συζητήσαμε για ιστορικά ζητήματα της οργανοποιίας, δομικούς προβληματισμούς γύρω από την κατασκευή και ηχητική απόδοση των οργάνων.

Κατασκευάσαμε απλά μουσικά όργανα όπου τα χρησιμοποιήσαμε επιτόπου.

Μιλήσαμε για τα κρουστά όργανα πιο εκτεταμένα και είδαμε τη δουλειά του Νικόλα Τσαφταρίδη για πολλά χρόνια στο ΤΕΑΠΗ (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία/ΕΚΠΑ).

Στο εαρινό μας πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουμε μαζί του* έναν κύκλο 12 μαθημάτων γύρω από την κατασκευή του Μπεντίρ. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του τμήματος οργανοποιίας του Athens School, Βασίλη Αναγνώστου (6936372282).

*Νικόλας Τσαφταρίδης (MA, PhD) Ε.Ε.Π. Α΄ βαθμίδας Μουσικής Αγωγής ΕΚΠΑ
nikotsaf@ecd.uoa.gr
Ο Νικόλας Τσαφταρίδης (Ζάκυνθος 1956) σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα. Είναι
κάτοχος πτυχίου Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου, Μάστερ
Μουσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Reading Αγγλίας και Διδάκτορας του Εθνικού και
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
. Το 1997 εκλέχθηκε μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού
Προσωπικού στο Τμήμα Εκπαίδευση και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ. Έχει
σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο για θέματα Μουσικής Αγωγής και Μουσικών
Οργάνων. Ιδρυτικό μέλος του ΕΣΜΑ Carl Orff, της ΕΕΜΕ, μέλος της Εταιρείας Μελέτης
των Επιστημών του Ανθρώπου
, της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Επιστημονικού
Δικτύου για τον Ήχο στην Εκπαίδευση
καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Ακουστικής
Οικολογίας
. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις κατασκευές μουσικών
οργάνων από τα ίδια τα παιδιά, τα μουσικά όργανα ως πολιτισμικά τεχνουργήματα, την
ακουστική οικολογία και την σύνθεση τραγουδιών κατάλληλων να αποδοθούν από μικρά
παιδιά.

Η προσφορά του έχει συνδεθεί με σημαντικά βιωματικά εργαστήρια (workshops) που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της κατασκευής, της δημιουργικότητας με επίκεντρο τα μουσικά όργανα στην εκπαίδευση και τον ουσιαστικό εμπλουτισμό των διδακτικών μέσων με στοιχεία μουσικής και κινητικής αγωγής. Τα σύγχρονα ερευνητικά του ενδιαφέρονται είναι γύρω από τη «μαθητεία», στην οργανοκατασκευή και οι κοινότητες πρακτικών κατασκευής με επίκεντρο τα μουσικά όργανα.

http://users.uoa.gr/~nikotsaf/

Ο Νικόλας Τσαφταρίδης στο Athens school. Την άνοιξη θα είναι μαζί μας σε έναν κύκλο 12 μαθημάτων γύρω από την κατασκευή Μπεντίρ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

20% Off

Σε φοιτητες και ανεργους

με την επίδειξη κάρτας ανεργίας ή φοιτητικού πάσου έχετε 20% έκπτωση σε όλα τα σεμινάρια του Athens School