Μουσική Εκδήλωση: Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι (1925-1950) // 30 Ιουνίου 2024

Σας προσκαλούμε σε μια μουσική βραδιά, όπου θα ταξιδέψουμε στους  δρόμους του αστικού λαϊκού τραγουδιού, εστιάζοντας στην περίοδο 1925-1950.

Η πρώτη σκέψη ήταν απλή, να αναδείξουμε τα μουσικά χαρακτηριστικά της αστικής λαϊκής μουσικής. Μέσα σε ένα πλαίσιο όμως λίγο διαφορετικό από , αυτό της διασκέδασης σε κάποιο μαγαζί, όπου οι συνθήκες μπορει να αποσπούν την προσοχή μας από την ουσία του πράγματος, που είναι η ίδια η μουσική.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πλούσιο μουσικό ενδιαφέρον και την δυναμική αυτού του τραγουδιού, φωτίζοντας παράλληλα την σχέση του με τις κοινωνικές αλλαγές και τις αισθητικές μεταμορφώσεις της εποχής.

Η επιμέλεια του προγράμματος έγινε από τους μουσικούς Αλέξανδρο Αργύρη και Κατερίνα Μανέλη.

Η μουσική βραδιά πλαισιώνεται από τους:

– Αλέξανδρο Αργύρη (μπουζούκι/τραγούδι),

– Κατερίνα Μανέλη (κιθάρα/τραγούδι), 

– Βασίλη Αναγνώστου (μπουζούκι/τραγούδι) και

– Νικόλα Μουστάκα (μπαγλαμάς),

Θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε την ιστορική διαδρομή του αστικού λαϊκού τραγουδιού, κατανοώντας παράλληλα την διαχρονική του αξία. Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε και ακούσουμε μουσικά όργανα που κατασκευάστηκαν από τους μαθητές του τμήματος Οργανοποιίας του Athens School.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στις 19:30 στο Athens School (Χαριλάου Τρικούπη 138), σε ένα μουσικό οδοιπορικό γεμάτο συναισθήματα και εικόνες!

Επικοινωνήστε μαζί μας

20% Off

Σε φοιτητες και ανεργους

με την επίδειξη κάρτας ανεργίας ή φοιτητικού πάσου έχετε 20% έκπτωση σε όλα τα σεμινάρια του Athens School