Τέσσερις συναντήσεις για την Ψηφιακή Κοινωνία με τον Αλέξανδρο Σχισμένο

Τι σημαίνει ψηφιακό; Τι είναι ο κυβερνοχώρος; Ποια είναι η σημασία της ψηφιακής επικοινωνίας για την συνύπαρξη, το δημόσιο λόγο και την τέχνη;

Η εμφάνιση του Internet συνιστά μια ιστορική τομή. Από τη μία, το Internet διανοίγει τη δυνατότητα ενός νέου ψηφιακού δημοκρατικού ανθρωπισμού, με χαρακτηριστικά την ελεύθερη ανταλλαγή, την ελεύθερη κυκλοφορία της πληροφορίας και της έρευνας, την ελεύθερη επικοινωνία. Από την άλλη, προσφέρει εξίσου την δυνατότητα της επέκτασης των συστημικών δομών, του εμπορίου των δεδομένων, της καταγραφής, της ιδιωτικής απομόνωσης και του άνωθεν ελέγχου.

Προκειμένου να πράξουμε πρέπει να κρίνουμε, προκειμένου να κρίνουμε πρέπει να κατανοήσουμε και προκειμένου να κατανοήσουμε πρέπει να διαφωτίσουμε τις πολλαπλές πτυχές της ψηφιακής κοινωνίας.

Σας καλούμε σε έναν κύκλο τεσσάρων ανοιχτών διαλέξεων, με εισηγητή τον δρ. Φιλοσοφίας Αλέξανδρο Σχισμένο, με σκοπό να συζητήσουμε από κοινού τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

Διάρκεια : 1 μήνας / 8 ώρες

Έναρξη: Κυριακή 2 Ιουνίου

Οι συναντήσεις θα είναι δίωρες και θα διεξάγονται κάθε Κυριακή του Ιουνίου στις 18.30 – 20.30 στην έδρα μας, στη Χαριλάου Τρικούπη 138 και θα μαγνητοφωνηθούν σε ηχητικά αρχεία που, μαζί με τα θα δίδονται σε όποια και όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει ασύγχρονα.

Προσφέρεται επίσης και η δυνατότητα της ασύγχρονης παρακολούθησης για όποια/όποιον ενδιαφέρεται αλλά δεν βρίσκεται στην Αθήνα.

Κόστος : Κόστος: 15 ευρώ ανά συνάντηση // 10 ευρώ ασύγχρονα

Επικοινωνήστε μαζί μας

20% Off

Σε φοιτητες και ανεργους

με την επίδειξη κάρτας ανεργίας ή φοιτητικού πάσου έχετε 20% έκπτωση σε όλα τα σεμινάρια του Athens School